• Evenemang idag
Lördag
6
April 2024
Linköping Konsert & Kongress Linköping

En whiskyresa i norra Skottland - Seminarie Linköpings Whiskyexpo

En whiskyresa i norra Skottland med Wolfburn Single Malt Whisky i centrum
Fintling Beverages bjuder in till en Master Class där Mårten Fintling, Wolfburn´s Brand Ambassador i Sverige bjuder mässbesökare på ett smakprov från utvalda utgåvor av whisky från Wolfburn Distillery.

År 1821 grundade William Smith ett destilleri i utkanten av Thurso och döpte det till Wolfburn efter vattendraget det tog sitt vatten ifrån. ”burn” är det skotska ordet för bäck eller liten flod.
Tyvärr försvann Det ursprungliga destilleriet på 1870-talet och var ”silent” fram till början av 2010-talet.
Den nya destilleriet tartade 2012 och började lägga sprit på fat 2013. Under 2016 kom den första whiskyn från det nya destilleriet. Det var Northland, en mjuk typisk Highland whisky med lite kryddig eftersmak. Därefter följde Aurora med lite sherrytoner, Morven med 10 PPM rökighet samt Langskip, en smakrik whisky med en cask strength på 58 %, De övriga har 46% ABV.
I Maj förra året så släppte Wolfburn sin första Age Statement whisky. Det är en Oloroso Sherry Sigle Malt whisky som vilat 10 år på second fill Oloroso Sherryfat.
Utöver detta släpper Wolfburn varje år Small Batch releases med begränsade utgåvor. Vi kommer t.ex smaka på Small Batch 177 som legat på Romfat är redan på väg och väntas till Sverige i slutet av november.
PRIS 290kr*
Provningsledare: Mårten Fintling
Brand Ambassador för Wolfburn i Sverige
Lokal: Duetten
Seminariet arrangeras av: Fintling Beverages
Konsten om starka drycker
Vi tror att vi alla kan lära oss att njuta av själen och känslan av en god stark smak.
Det kan vara en single malt whisky eller en rom, men eftersom den innehåller alkohol måste den behandlas med respekt.
Fintling Beverages är dedikerade till att presentera högkvalitativa alkoholdrycker för den svenska marknaden och tillsammans med våra leverantörer bygga en stark och långsiktig relation med finsmakare av god smak i Sverige.
Våra produkter
Vi erbjuder den svenska marknaden olika sorters alkoholdrycker. När vi tar in en ny produkt kommer vi att presentera den här.
Vi är stolta distributörer av Wolfburn Single Malt Whisky här i Sverige.
fintlingbev.com
*Serv.avg tillkommer vid köp av provningarna via Ticketmaster.se
Besök gärna www.whiskyexpo.se/seminarier för mer information
Seminariebiljetten gäller endast tillsammans med gilltig entrébiljett för lördagen den 6/4 - 2024, mellan kl 12:00-17:00

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Linköping Konsert & Kongress). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. En whiskyresa i norra Skottland - Seminarie Linköpings Whiskyexpo, Linköping Konsert & Kongress

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

April