• Evenemang idag
Fredag
12
April 2024
Wallenbergsalen, Länsmuseum Linköping

Emil Jensen - Sånger och snack (som lyktor i mörkret)

2024 års mottagare av Nils Ferlinpris, poeten Emil Jensen, kommer till Wallenbergsalen i Östergötlands museum med den hyllade föreställningen ”Sånger och snack - som lyktor i mörkret” där han blandar sin låtskatt med komik och lyrik till sin helt egna genre
Med en blandning av allvar, humor, försonande värme och formuleringsglädje. Lyfter han viktiga samhällsfrågor och den lilla människans berättelse i kamp mot olika förtryck.
Tillsammans med musiken och poesin har Emil Jensen genom åren gjort flera rosade Sommarprat och Vinterprat i Sveriges Radio, där han också återkommande hörs i Tankar för dagen och som kåsör i Godmorgon, Världen.
Förutom Ferlin-priset har han bland annat även tilldelats Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, Fröding-priset för sin lyrik och Karl Gerhard-priset för sin scenkonst, och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage.
Nämnas i sammanhanget börs göras att bland tidigare pristagare av Nils Ferlinpriset märks Tomas Tranströmer, Kristina Lugn, Bodil Malmsten, Lars Norén och Povel Ramel.
Arrangör: Visit Linköping & Co
Östergötlands Museum, Wallenbergsalen
Onumrerad sittplats
Insläpp 18:30

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

12 st

har besökt evenemanget på Linkoping.com
Boenden närmast Wallenbergsalen, Länsmuseum natten mellan 17 och 18 April.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Wallenbergsalen, Länsmuseum). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Emil Jensen - Sånger och snack (som lyktor i mörkret), Wallenbergsalen, Länsmuseum

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

April