Onsdag
13
November 2024
Linköping Konsert & Kongress Linköping

Korvfabrikören

I höst lyfter vi buskisen till helt nya höjder! Årets föreställning utspelar sig nämligen på femte våningen, där Korvfabrikör Julius Augustsson (Claes Malmberg) regerar på sin flådiga takterrass, intill Augustssons Korvfabrik.
Handlingen utspelar sig efter andra världskrigets slut och ekonomin går åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik, främst tack vare dundersuccén - Pepparkorven med det hemliga receptet. Julius gläder sig åt framgången, medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken.
I samband med Julius förtjusande hustru Tuttans (Jessica Heribertsson) födelsedag planeras ett storslaget kalas på övervåningen. Men det hela spårar snabbt ur när Julius får anonyma utpressningsbrev som hotar att avslöja det hemliga receptet om han inte genast slutar tillverka korven. Julius, som både älskar sina affärer och behöver pengar till det påstådda huset på Rivieran, blir genast indragen i en snårighet av intriger och komiska missförstånd.
Och när Tuttan hittar ett av utpressningsbreven tror hon att det riktas mot henne, vilket får henne att avslöja sina egna hemligheter. Frågor staplas på varandra: Vem ska ta över fabriken? Varför är militären där? Vem skriver utpressningsbreven? Är huset på Rivieran verkligen betalt? Och vad är den hemliga ingrediensen i pepparkorven?
Kalaset blir en rörig cirkus där vi får njuta av Claes Malmberg som den frodige, törstige och mestadels stressade och pressade korvfabrikören Julius.
Jojje Jönsson som den förvirrade, något långsamme och lätt senile kamrer Lundström.
Jeanette Capocci som den munviga hushållerskan Berta som alltid har en syrlig replik och en bra lösning nära till hands.
Mikael Riesebeck som den fumlige, maskintokige och så småningom neddrogade förmannen Bergman.
Vi ser Jessica Heribertsson som Julius livsnjutande men ack så bestämda hustru Tuttan.
Vi kommer få njuta av en ljuvlig komikerduo då Linnéa Lexfors och Jennie Rosengren gör dom lika lika som olika döttrarna Nora och Ditte.
Lägg där till Pär Nymark som en misstänksam men lika avsvimmad militär vid namn Major Håård.
Och den smygande, extremt otursförföljde korvrecept-spionen Rutger spelad av Annika Anderssons son Alexander Korenado.
Vilket jädra gäng – klart som korvspad!
Med en ensemble av fantastiska skådespelare under manus av Håkan Klamas och Niklas Holtne blir det en sommarföreställning full av skratt, galenskap, oväntade vändningar och överraskningar. En föreställning regisserad av Niklas Holtne och regiassistent Annika Andersson bjuder på en spektakulär buskisturné, komplett med explosiva finaler och hisnande stunts. Det här är en pang-buskis som definitivt inte sparar på krutet!
Och sist men inte minst, publiken måste lova att inte avslöja den topphemliga ingrediensen i korven…
Det här vill du helt enkelt inte missa!
Presenteras av 2Entertain
Insläpp kl 19:00
Lokal Crusellhallen
Föreställningslängd 2 timmar och 30 minuter, inkl paus
Åldersgräns Från 6 år, allt efter barnets teatervana
Handikapplatser köps via Ticketmasters tillgänglighetslinje tel; 0776-70 77 77
Unna dig något gott att äta och dricka innan din föreställning börjar
Hos oss hittar du matigare tilltugg, trevligt fika och barer med fullständigt sortiment. Välkommen in för något gott!
För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se

Biljetter & tider

Onsdag 13 November 2024 19:30 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Linköping Konsert & Kongress). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Korvfabrikören, Linköping Konsert & Kongress

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Augusti