• Evenemang idag
Måndag
11
December 2023
Linköping Konsert & Kongress Linköping

Nötknäpparen julshow med Kyiv Grand Ballet

I december 2023 kommer Kyiv Grand Ballet att presentera en av de mest kända baletterna i världen, Nötknäpparen!
Medverkar gör solister och ledande artister från Ukrainas nationalopera, teatrar i Ukraina, dansare som uppträder på världens mest kända scener: Grand Opera i Paris, Harpa Concert Hall i Reykjavik, National Opera i Oslo och andra stora hallar, som alltid drar fullt hus.
Nötknäpparens magiska framförande förknippas ofta med julen. Detta är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som är älskat av många.
Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmanns äventyr. Dumas version förvandlades till en balett 1892 med vacker musik av den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa.
Sedan dess har Nötknäpparen blivit en av de mest kända baletterna i världen. Ett fascinerande äventyr om lilla Clara, den onda muskungen och den modiga nötknäpparen kommer att tilltala både barn och vuxna. Föreställningen arrangeras årligen på de största teater- och operascenerna i världen.
Nötknäpparbaletten kommer att vara en underbar present till hela familjen inför jul och kommer att skapa en varm julstämning!
Turnén arrangeras av produktionsbolaget Artform Production i samarbete med den norska ideella organisationen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och bevara ukrainsk klassisk balettkonst.
En del av de medel som samlas in på turnén kommer att gå till artisterna i Kyiv Grand Ballet.
Arrangör
Kultur for Folket
Insläpp 18:30
Längd: 2 timmar inkl paus
Paus Ja
Rekommenderas för en publik över 5 år.
Lokal Crusellhallen
Njut av något gott
Vill du ha något gott innan föreställningen? Den här kvällen håller vi Marmorbaren öppen med försäljning av kaffe/te, läsk, bullar, kakor och godis, smörgåsar samt vin och öl.
Vi är ett kontantfritt hus, så endast kortbetalning gäller.
Rullstolsplatser bokas bokas via Ticketmasters tillgänglighetslinje tel 0776-707 777.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Linköping Konsert & Kongress). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Nötknäpparen julshow med Kyiv Grand Ballet, Linköping Konsert & Kongress

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Mars