Fredag
1
April 2022
Linköping Konsert & Kongress Linköping

MANDO DIAO - I solnedgången

Det har snart gått ett år sedan Mando Diao släppte det hyllade albumet I Solnedgången, deras första svenska album på åtta år. Nya albumet gick rakt in på toppen av albumlistan, stannade på topp 40 hela sommaren och har hyllats unisont av svensk press. Det står nu klart att turnén som var tänkt att gå av stapeln i höst kommer flyttas till början på nästa år, med ett nytt datum adderat – 18 februari i Halmstad! Vi kan förvänta oss en turné i ett unikt och intimt format när Mando Diao spelar på flera konserthus runt om i Sverige – helt på svenska. En av nästa års absoluta höjdpunkter!
Återstående biljetter finns att köpa NU via LiveNation.se
Mando Diao har onekligen satt sin prägel på svensk musik sedan de först intog den svenska rockscenen 2002. Ett band som alltid gått sin egen väg och följt sina visioner, något som resulterat i samarbetet med The Salazar Brothers på Give Me Fire och Gustaf Frödings 100 år gamla diktsamlingar på Infruset. Under karriärens gång har bandet bjudit på hyllade liveframträdanden och en bred sångkatalog som tagit både Sverige och resten av världen med storm.
Mindre än ett år efter senaste albumet Bang och deras insats som husband i På Spåret släppte Mando Diao I solnedgången, deras andra svenskspråkiga album och deras första sedan succén Infruset från 2012. Första singeln Själens skrubbsår kom ut under våren 2020 och är skriven av sångaren Björn Dixgårds föräldrar. Nya albumet har hyllats av svensk press och fått positiva recensioner från bland annat Gaffa, Aftonbladet och Göteborgsposten.
Bara några månader efter lanseringen av albumet släppte bandet ytterligare ny musik i form av singeln Vi lever nu. Låten kom att bli ledmotivet till Kias nya kampanj för lanseringen av en elektrifierad bil. Tidigare i vår lyckades de även kamma en nominering till kommande Grammisgalan i kategorin ”Årets visa/singer-songwriter” med det senaste albumet.
Som ett av Sveriges mest uppskattade liveband med framträdanden som ryker av explosionsartad energi tar sig Mando Diao denna gång an en mer intim liveupplevelse. Turnén nästa års kommer ta plats på konserthus i 20 städer runt om i Sverige för ett mer avskalat framträdande med deras svenskspråkiga låtskatt.
Vi ser redan nu fram emot att få se fler fängslande framträdanden med Mando Diao – med ny musik och nytt format. Det blir en vacker och njutbar kväll runt om i landet och ett minne för livet för så väl gamla som nya fans av bandet.
Full turnéplan:
14/1 Göteborg, Konserthuset
15/1 Oslo, Kulturkirken Jakob
16/1 Karlstad, Karlstad CCC
20/1 Umeå, Idunteatern
21/1 Falun, Magasinet
22/1 Falun, Magasinet (Fåtal biljetter kvar!)
23/1 Gävle, Konserthuset
28/1 Luleå, Kulturens Hus
29/1 Skellefteå, Sara Kulturhus
30/1 Sundsvall, Tonhallen
4/2 Nyköping, Culturum (Fåtal biljetter kvar!)
5/2 Örebro, Conventum Kongress
6/2 Uppsala, Konsert & Kongress
10/2 Jönköping, Konserthuset
12/2 Stockholm, Waterfront
13/2 Vara, Konserthus (Fåtal biljetter kvar!)
16/2 Växjö, Konserthuset
17/2 Karlskrona, Brinova Arena
18/2 Halmstad, Halmstads Teater (Nytt datum!)
1/4 Linköping, Konsert & Kongress
2/4 Kalmar, Kalmarsalen
3/4 Norrköping, Louis De Geer
Arrangör Live Nation, www.livenation.se
Mando Diaos konsert den 16 september 2021 flyttats fram till 1 april -2022. Vi följer noga utvecklingen och sett till rådande situation kommer konserten inte att kunna genomföras som planerat i Linköping.
Håll i din biljett - den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Kontakta info@konsertkongress.se för eventuella biljettfrågor! Ta hand om varandra!
Insläpp kl 19:00
Showstart kl 19:30
Längd: tba
Lokal Crusellhallen
Åldersgräns 13 år
Rullstolsplatser bokas hos Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00
Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till Konsert & Kongress Bistro för att njuta av en god bit mat och dryck från vår utsökta meny.
Menyn presenteras här senast 3 veckor innan evenemanget.
Boka ditt bord via telefon 013- 190 00 30 eller mail bistro@konsertkongress.se
Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.
För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se

Biljetter & tider

Fredag 1 April 2022 19:30 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Linköping Konsert & Kongress). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. MANDO DIAO - I solnedgången, Linköping Konsert & Kongress

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Januari