• Evenemang idag
15-23
Nov 2019
Forumteatern Linköping

Holgerspexet 2019: Mesopotamien – På växtfronten intet nytt?

Holgerspexet presenterar "Mesopotamien - på växtfronten intet nytt?". Följ med till civilisationens vagga och se hur det (troligen) gick till!

Det är länge sedan och på slätterna mellan floderna Eufrat och Tigris har en grupp människor övergett det nomadiska livet för att stanna på samma plats, Uruk. I årets spex ska vi följa Hammurabi med sina allt för framtida visioner, praktikern Demeter med sinne för affärer, gravida Inanna som inte lyckas bli förstådd och Sargon som har taskig självkänsla och dille på krig. Till den här scenen anländer spådamen Kassandra som letar efter sitt syfte – men vem är den blyga, gröna personen?

Det finns dock stabilitet. Naturen har gett människan det enda hon behöver: det är de ulliga, fyrbenta vännerna vi känner till som får. De utgör allt gott i livet. Hur kan någonting någonsin ersätta en vandrande källa till både mat och kläder?

Trots tryggheten som fåren erbjuder är civilisation ett nytt koncept. Faktiskt är det så pass nytt att ingen riktigt vet vad en fast bosättning kan leda till eller hur den ska skötas. Ja, frågorna är många och det finns minst lika många svar, men vilken väg framåt är egentligen rätt? Byråkrati eller praktik? Diplomati…och krig? Får eller…något annat? Varje man för sig själv eller en för alla och alla för en?

Frågorna är så många att inte ens denna beskrivning räcker till för att ge svar. En sak är i alla fall säker, i 2019 års uppsättning får du resa till alltings begynnelse och ta del av en berättelse kryddad med godtycklig, pseudovetenskaplig humbug, klimatmedvetenhet, ideologiska konflikter och ytterligare ett oväntat besök från…ja, exakt varifrån? För att räta ut alla frågetecken måste du följa med Holgerspexet till Mesopotamien – på växtfronten intet nytt?

Vad är egentligen ett studentspex?
Ett spex är som teater, fast ändå inte. Ett spex tar en känd historisk eller mytologisk händelse eller berättelse och omtolkar den för att föra fram vad som “egentligen” hände.

Hos Holgerspexet innebär studentspex härliga föreställningar fyllda av:
rimmad teater
sång
dans
musik
en stor portion humor
Publikinteraktion är också ett viktigt inslag i spex. Det innebär att publiken kan påverka det som händer på scen genom att ropa vad skådisarna ska göra, allt från de klassiska “omstart”-ropen till uppmaningar om att ta repliker på andra språk, att göra något baklänges eller göra något som Vanheden skulle gjort det.

Spex är därför fyllt av spontana infall från publiken och improvisation från skådisarna. Resultatet upplever man bäst genom att själv boka in sig på nästa spexföreställning!

Insläpp: 15 minuter innan föreställningen börjar.
Frågor om biljetter eller annat? Tekniska problem vid biljettköp? Kontakta [email protected]
Andra frågor? Maila [email protected], skriv till Holgerspexet på Messenger eller kom förbi Colosseum på Campus Valla under lunchtid v.44–46. Vi finns även på Forumteatern 45 minuter innan föreställningens början.

I siffror

461 st

har besökt evenemanget på Linkoping.com

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Augusti