• Evenemang idag
15-14
Nov-Dec 2019
Stora Teatern Linköping

FAUST II

Följ med Faust och Mephistopheles på ett episkt äventyr i det antika Grekland! Möt mytologiska vidunder, gudar, gudinnor och riddare i denna surrealistiska folksaga.

Den klassiska myten om Faust som säljer sin själ till djävulen i utbyte mot kunskap har inspirerat till många tolkningar. Den mest kända är sannolikt Johann Wolfgang von Goethes livsverk Faust I (1808) och Faust II (1832).

I den andra och fristående delen hjälper Faust och Mephistopheles (djävulen) den tysk-romerska kejsaren och blir belönade med en stor maskeradfest i Venedig. Faust förälskar sig i festens höjdpunkt – Sköna Helena från Sparta – och tillsammans med Mephistopheles beger han sig till antiken för att leta reda på henne. På sin resa möter de fantasifulla varelser och besöker allt från palats och öar till grottor och laboratorium.

Faust är den rastlöse sökaren och en symbol för människans eviga strävan. Faust II är en berättelse om att vilja ha, men istället få vad man förtjänar. Upplev en storslagen teaterfest och ett stycke europeisk historia tillsammans med den ovanligt stora ensemblen!

SPELTIDER
Spelas onsdag - fredag kl.19.00, lördag kl.18.00 och söndag kl.16.00.
Serveringen öppnar en timme innan föreställningsstart.

REKOMMENDERAD ÅLDER
Föreställningen rekommenderas från 15 år.

Biljetter & föreställningar
https://tix.se/sv/ostgota/buyingflow/tickets/1824/12995

I siffror

344 st

har besökt evenemanget på Linkoping.com

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Februari