• Evenemang idag
12-17
Okt-Nov 2019
Teaterns Hus Linköping

Don Giovanni

Nu är det äntligen dags för föreställningar igen! Operagruppen Figaro är tillbaka med ännu en dramatisk och gripande föreställning. Figaro har satt upp Don Giovanni tre gånger tidigare men aldrig på det här sättet. Vi tror inte någon annan har gjort det heller. Så välkommen till en välbekant världspremiär!

Om operan: Operan Don Giovanni, med musik av W A Mozart och libretto av Lorenzo da Ponte, hade världspremiär 1787. Det är snart 250 år sedan. Har verkligen berättelsen om den bedrägliga och karismatiska förföraren och människorna omkring honom något att säga oss idag, efter #metoo? Operagruppen Figaro tror det. Det ursprungliga librettot var ett hopkok av flera äldre berättelser, och vår uppsättning är dessutom kryddad med de oväntade likheter vi upptäckt mellan operan och Selma Lagerlöfs 100 år yngre saga om kavaljeren Gösta Berling som kör runt mellan sina kvinnor dragen av den svarta hästen Don Juan. Historien upprepar sig, igen och igen, i saga och verklighet, och lämnar oss ensamma med obesvarade frågor och diffusa känslor av skuld och skam. Av att vi borde vetat bättre, lärt oss något av historien och inte tigande tittat bort. Det är där operan kommer oss till mötes. Mozarts musik, de utvalda orden, sången och de stora känslorna blir en projektionsyta för våra egna tvivel och tillkortakommanden, men också, naturligtvis, för den glödande passionen och kärlekens läkande kraft.

Föreställningar ges 12, 13, 19, 20 oktober samt 9, 10, 16, 17 november. Biljetter och mer info, tex vem som spelar när, på http://figaro.se/biljetter/

Varmt välkomna!

I siffror

377 st

har besökt evenemanget på Linkoping.com

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Augusti