• Evenemang idag
2-22
Jul-Sep 2019
Ljungs slott Linköping

Guidad visning på Ljungs slott

Välkommen till en guidad visning av Ljungs slott som är ett av landets främsta exempel på den gustavianska tidens arkitektur! Känn historiens vindslag när de utklädda guiderna visar upp slottets salar och vrår.

Ljungs säteri uppfördes av Axel von Fersen d.ä. under 1770- och 1780-talen. Huvudbyggnaden och flyglarna ritades av den välkände arkitekten Jean Eric Rehn. 1700-talets herrgårdsmiljö kommer till uttryck genom byggnaderna, den öppna gårdsplanen och de tre anlagda alléer som utgår från gården.

Idag betraktas slottet Ljung som ett av den gustavianska tidens viktigaste byggnadsmonument. Slottet är vackert beläget i en engelsk park mellan Göta kanal och Motala ström.I de omöblerade rummen får besökaren ta del av slottets dramatiska och spännande historia. Slottet är privatägt, men visas sommartid av Föreningen Ljungs Slotts Bevarande.

Öppettider: Under visningsdagarna är bottenvåningen med café, utställningar och slottsboden där du kan fynda vacker heminredning, alltid öppen mellan klockan 13.00 – 17.00.

Pris: 80 kr/vuxen
Barn t.o.m. 15 år går gratis i målsmans sällskap.

I siffror

471 st

har besökt evenemanget på Linkoping.com

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni