Lördag
23
Januari 2016
Missionskyrkan i Linköping Linköping

Linköpings Damkör

Nu äntligen är det premiär för Linköpings nya kör!
Tjugo mycket erfarna sångare presenterar musik för kvinnoröster från två sekler.

Dirigent är Hans Lundgren

Linköpings Damkör bildades i år och gör nu sin första konsert. Kören består av sångare med lång körerfarenhet och på programmet står musik i flera genrer och från olika epoker. Det hela började med att Hans Lundgren la upp en Spotify-länk till Oskar Lindbergs ”Morgonen” på sin Facebooksida och skrev att ”detta är något av det vackraste som finns”. Sen rullade det igång...

Några driftiga kvinnor, några av dem med ett förflutet i Lennart Ekholms skapelse, flickkören Treklangen, mindes Lindbergs sång och började smida planer på att dra ihop kvalificerade, erfarna korister till en damkör. En arbetsgrupp tillsattes och bara efter en dryg månad fanns det en kör med tjugo handplockade sångare, fem i varje stämma. Hans var inte svårövertalad och nu begår vi således vår debutkonsert.

Konserten är en hyllning till alla tidigare och nuvarande dam- och flickkörer och de tonsättare som komponerat för instrumentet. Därför innehåller programmet både äldre och nyare musik, både trestämmig och fyrstämmig.

I siffror

70 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1282 st

har besökt evenemanget på Linkoping.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Missionskyrkan i Linköping). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Linköpings Damkör, Missionskyrkan i Linköping

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni