• Evenemang idag
Lördag
5
Oktober 2019
Studion, Konsert & Kongress Linköping

Konstpaus - Mellan två krig

Konstpaus - Crusellkvintetten
En av de mest dramatiska och omvälvande perioderna i Europa tog sin början för precis 100 år sedan. Det första världskriget var till ända. Lycka, frihet och framtidstro var nyckelord. Kulturyttringarna var nya, djärva och utåtriktade. Efter en tid kom dock den stora börskraschen och depressionen var ett faktum. Mörka politiska krafter fick vind i seglen. För fascister och nazister var ett avantgardistiskt kulturliv inget att eftersträva. Musiker och konstnärer fick rätta sig i ledet, annars riskerade man till och med livet. Europa gick mot ett nytt världskrig.

Crusellkvintetten presenterar kammarmusik från denna omvälvande tid och passar dessutom på att porträttera några av tonsättarna som verkade då. Vi får möta storheter som Paul Hindemith, Arnold Schönberg, Gra?yna Bacewicz, och Charlie Chaplin. Konst och musik föds och utvecklas i sin egen tid, som speglingar av människoliv eller som motvikt till politik och populism.

Barn och ungdom upp till 25 år går in gratis, biljett hämtas ut på Konsert & Kongress.
Insläpp kl 14:30
Längd ca 1 timma
Lokal Studion, sittplats onumrerat
För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Studion, Konsert & Kongress). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Konstpaus - Mellan två krig, Studion, Konsert & Kongress

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November