• Evenemang idag
14-15
Sep 2019
Vårdnäs hembygdsgård Linköping

Drottningens skjorta

Handling:
Året är 1650. Den franske filosofen René Descartes befinner sig på Stockholms slott som hovfilosof till den vetgiriga drottningen Kristina. Filosofens tankar är nya och omvälvande. Cogito ergo sum! Jag tänker alltså finns jag! Men vidskepelsens makt ligger ännu tung över världen. Häxanklagernas tidevarv rör sig sida vid sida med de nya rönen om kosmos beskaffenhet och människans förnuft. I drottningens ägor finns en mytomspunnen skjorta. Drottningens skjorta gör en resa till den östgötska landsbygden, där dess dragningskraft påverkar både den menuettsprättande adeln och de trätande arbetarna på Brokind gård. Människornas våndor och fåfängligheter beskådas och begrundas av två vålnader, som gör en vadslagning om människans (o)förnuft. Skjortan blir i detta utgångpunkt för en absurd historia där kärlek, svartsjuka, galenskap och mordanklagelser blir ingredienser. Och vem är egentligen den där märkliga flickan med pärlörhänge...?

Info om pjäsen:
I denna nyskrivna musikteater, bestående av två akter, medverkar 18 skådespelare, Akademiska kören i Linköping och en musikensemble bestående av fem instrumentalister. Kören och musikensemblen befinner sig hela tiden på scenen och för ibland handlingen framåt medan de andra gånger skapar stämningsskapande element i pjäsen.
Pjäsens karaktärer bygger till stor del på autentiska personer från 1600-talets Vårdnäs. Handlingen har visst historiskt stoff men är övervägande en fiktiv berättelse där dramatiska, absurda och existentiella teman vävs samman i en rafflande 1600-talssåpa. Pjäsen uppskattas av hela familjen.
Produktion:
Produktion: Vårdnässpelen
Manus: Jonna Nyberg och Maria Winroth
Musik: Simon Berggråden och Johan Gertz
Regi: Karin Westberg
Tider
Insläpp: Kl.18.00.
Start: Kl 18.30.
Föreställningen ges utomhus på Vårdnäs hembygdsgård och varar i cirka två timmar inklusive paus. Vårdnäs hembygdsförening säljer fika i pausen.
För mer information vänligen besök vår hemsida:
www.vardnasspelen.com

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

252 st

har besökt evenemanget på Linkoping.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Vårdnäs hembygdsgård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Drottningens skjorta, Vårdnäs hembygdsgård

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober