• Evenemang idag
20-17
Jul-Aug 2019
Bergs slussar Linköping

I Baltzar von Platens fotspår - Guidad vandring

I Baltzar von Platens fotspår - Guidad vandring
Vi erbjuder en guidad tur utmed Göta kanals sträckning i Berg. I turen ingår kanalhistoria och en presentation av de människor och de beslut, som låg bakom förverkligandet av detta minst sagt vågade projekt!

Det är en otrolig bedrift att gräva sig genom Sverige i öst-västlig riktning. Med hjälp av Göta kanal tar man sig från Östersjön till Nordsjön. Få, om ens någon, trodde att det var möjligt ... men vill man så kan man, ansåg Baltzar von Platen, vilket skulle bevisas. Det tog 22 år att bygga kanalen och von Platen fick tyvärr inte själv uppleva invigningen 1832. Under de 22 byggnadsåren utförde i runt tal 60 000 man ca 7 miljoner effektiva dagsverken à 12 timmar. Grävningen av kanalen utfördes till största delen för hand med plåtskodda träspadar och arbetet bestod i huvudsak av att gräva, spränga och mura.
Samlingsplats: Bergs slussar, turistinformationen
Pris: 70 kr vuxen, 30 kr skolungdom (6-16 år), barn under 6 år gratis. Förköp via Ticketmaster eller på turistbyrån i Berg.
Arrangör Linköpings Guideklubb.
www.linkopingsguideklubb.se

Biljetter & tider

Lördag 20 Juli 2019 11:00 Boka hos Ticketmaster
Lördag 27 Juli 2019 11:00 Boka hos Ticketmaster
Lördag 3 Augusti 2019 11:00 Boka hos Ticketmaster
Lördag 10 Augusti 2019 11:00 Boka hos Ticketmaster
Lördag 17 Augusti 2019 11:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Bergs slussar). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. I Baltzar von Platens fotspår - Guidad vandring, Bergs slussar

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juli