• Evenemang idag
Onsdag
19
Juni 2019
Folke Filbyterstatyn Linköping

Kända, okända och ökända linköpingsbor - Guidad vandring

Kända, okända och ökända linköpingsbor - Guidad vandring
Många har bott i Linköping och de flesta har inte lämnat några spår efter sig i historien.Bland de kända finns nobelpristagare, biskopar och bankdirektörer. Någon var känd författare under sin livstid, men har idag i stort sett fallit i glömska. Sedan har vi rånare och Sveriges första utpressare under kategorin ökända.

Följ med på en vandring i fotspåren på dessa män och kvinnor som har format framförallt Linköpings historia. En och annan gjorde även avtryck utanför landets gränser. Vad hade Linköping varit om inte biskopssonen Andre Oscar Wallenberg gett sig ut i stora världen och fått nya intryck. Senare kom hans ättlingar att placera Sveriges flygplansfabrik i just Linköping.
Onkel Adam var en stor författare med många unga beundrare som skrev till hans barntidning Linnea, men helt bortglömd är han inte - hans hem finns bevarat på Hunnebergsgatan. Men få nu levande människor kan säga att de läst något av allt det han skrev under sin levnad.
Till sist har vi Victor Ferdinand Salmoni som för att förbättra familjeekonomin skrev anonyma utpressningsbrev, som ledde honom till ett år i fängelset och en plats i encyklopedin under ordet Salmonibrev.
Samling/Startplats, Folke Filbyterstatyn, Stora Torget
Pris: 70 kr vuxen, 30 kr skolungdom (6-16 år), barn under 6 år gratis. Kontant eller swish, förköp via Ticketmaster.
Mer info finns på www.linkopingsguideklubb.se

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Folke Filbyterstatyn). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kända, okända och ökända linköpingsbor - Guidad vandring, Folke Filbyterstatyn

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juli