• Evenemang idag
Torsdag
15
Februari 2018
Linköpings stadsbibliotek Linköping

Författarbesök: Jörn Donner

Jörn Donner, född 1933, är en finlandssvensk författare, filmregissör, filmproducent, journalist, kritiker och politiker. Han debuterade 1951 med "Välsignade liv". Mellan 1955-2001 skrev han en 14 delar lång romansvit om en industrisläkt, han har bland annat också skrivit en reportagebok om Berlin, böcker om Elmer Diktonius, Gustaf Mannerheim och Ingmar Bergman. Jörns självbiografi "Mammuten" kom ut 2013.

Nu är Jörn aktuell med sin nya historiska roman "Blod är tunnare än vatten" (Albert Bonniers förlag) som utspelas 1918 i gränslandet mellan inbördeskrigens Finland och Ryssland. År 1918 uppstod en dödlig gräns mellan det revolutionära Ryssland och det självständiga Finland. Över den gränsen tar sig en ung man som vill återfinna sitt hus på Karelska näset men i huset bor sedan en tid en ung kvinna, Anna.
"Blod är tunnare än vatten" beskriver på ett både poetiskt och sakligt sätt en bortträngd konflikt med återklanger in i dagens oroshärdar.
Varmt välkommen till Linköpings stadsbibliotek, Scenen.
Arrangör: Litteraturscen Östergötland samt Linköpings stadsbibliotek.

Plats: Scenen, Huvudbiblioteket.
Arrangör: Litteraturscen Östergötland samt Linköpings stadsbibliotek.

Mer nöjen på Linköpings stadsbibliotek
Söndag 29 April 2018
I siffror

76 st

har besökt evenemanget på Linkoping.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Linköpings stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Författarbesök: Jörn Donner, Linköpings stadsbibliotek

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April