• Evenemang idag
Fredag
6
April 2018
Linköping Konsert & Kongress Linköping

Asta Kask

Asta Kask
https://open.spotify.com/artist/5rGLwYZPJr2rUTiDk5JoWX?si=Hve-mWdxS7aJbjIvl75EAw

Systemkollaps
https://open.spotify.com/artist/2Tkw4AuewaMMgBs7Ro1swj?si=37MWyXbxRC-TqevWLf1LsQ

Asta Kask firar 40år som band och ger sig ut på turné över hela Sverige. Den 6:e April blir det stort firande på Backstage i Linköping!

Förköp släpps 10.00 fredagen den 10:e November

Pris: 250kr + förköpsavgift
Plats: Konsert & Kongress, Linköping
Datum: 6:e April, 2018
Förköp: Ticketmaster
Åldersgräns: 13år
Arrangör: City to City


Asta Kask har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med: Att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan, trots att bäst-före-datum borde ha passerat…

1978 ställde sig fyra gossar, som skulle komma att bli Asta Kask, i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk.

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, två fullängdare och massor av gigs. Asta Kask har verkligen cementerat sig som ett aldrig tröttnande, energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i bland annat Japan, Colombia, USA, Spanien och Tyskland.

2018 är bandet åter igen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska och sin passion för 2-taktspunk – redo att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Med sig i bagaget har man dessutom efterlängtat nytt material och, så klart, klassiker från hela sin karriär.

Asta Kask satsar knappast på att vinna pris som ”årets nykomling” och 2018 kommer att vara året då Asta Kask som vanligt spelar som om det är det sista dom gör- och det är inte värt att missa!

Asta Kask är:
Micke Blomqvist- Sång, Gitarr
Bonni Pontén- Sång, Gitarr
Ernie Hörnell- Bas, Sång
Dadde Stark- Trummor, Sång

Lokal support i Linköping är Systemkollaps och ett band till.


Konserten presenteras med stöd av Lejonfastigheter, Kultur- och fritidsnämnden och Visit Linköping & Co.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Linköping Konsert & Kongress). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Asta Kask, Linköping Konsert & Kongress

POPULÄRT I Linköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Linkoping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Linköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni